• 欢迎您访问自学考试网!  今天是

微信咨询:  815747759

距 2020年 考试报名还有

距 2020年 考试日期还有

自考系统:

各市自考:

2018年自考英语《英语国家概况》冲刺练习(四)

2020-07-29 18:16:47 来源:自学考试网 点击:3 作者:小呗老师

2018年自考英语《英语国家概况》冲刺练习(四)

I. Read the following unfinished statements or questions carefully. For each unfinished statement or question four suggested answers marked A, B, C and

D are given. Choose the one you think best completes the statements or answers the question.

1.The name of Wars of the Roses was, in fact, coined by the great 19th century novelist ____.

A. Charles Dickens

B. George Elliot

C. Sir Walter Scott

D. Charlotte Bronte

2. Although the Wars of the Roses were fought intermittently for ____ years, ordinary people were little affected and went about their business as usual.

A. 20

B. 30

C. 40

D. 50

3. No less than____ nobles of royal blood were killed in the Wars of the Roses.

A. 80

B. 90

C. 100

D. 110

4. Which of the following statements is NOT true?

A. Henry VII refilled the royal treasury through loans, subsidies, property levies and fines.

B. Henry VII forbade the nobles to keep excessive power.

C. Henry VII built up England's navy and foreign trade.

D. Henry VII completely neglected parliament as though it never existed.

5. Henry VIII declared himself Supreme Head of the Church of England in ____.

A. 1529

B. 1534

C. 1535

D. 1547

6. Queen Mary burnt at stake some ____men and women who refused to change

back to the Catholic faith.

A. 300

B. 350

C. 400

D. 450

7. Mary died childless and her half-sister Elizabeth came to the throne as

Elizabeth I in ____.

A. 1547

B. 1558

C. 1588

D. 1603

8. Which of the following statements is NOT true?

A. Elizabeth I broke Mary's ties with Rome.

B. Elizabeth I restored her father's independent Church of England.

C. Elizabeth I's religious reform was a compromise of views.

D. Elizabeth I's religious settlement was acceptable to both extreme

Protestants and ardent Catholics.

9. The Renaissance began in northern Italy in the early ____century, and was

typified by the universal genius of Leonardo Da Vinci.

A. 11th

B. 12th

C. 13th

D. 14th

10. The English Renaissance is said to have begun in ____.

A. 1422

B. 1478

C. 1485

D. 1495

11. James VI of Scotland succeeded Elizabeth I and became James I of England in ____.

A. 1601

B. 1603

C. 1615

D. 1625

12. Which of the following statements is NOT true?

A. The Puritans believed that the Reformation had gone too far.

B. The Puritans became very powerful in Parliament.

C. The Puritans were very happy when they heard that James had become king of England.

D. The Puritans called for a purer form of worship.

13. The Puritans suspected James I of England being a secret ____because of his pro-Spanish foreign policy and his son's Spanish marriage alliance.

A. Buddhist

B. Catholic

C. Protestant

D. Muslim

14. In ____ a small group of Puritans sailed from Plymouth in the Mayflower, and found New Plymouth in America, Britain's first settlement in the New World.

A. 1614

B. 1615

C. 1620

D. 1621

15. The Great Civil War, as it became known, lasted from ____ until 1646.

A. 1639

B. 1640

C. 1641

D. 1642

16. When the First Civil War broke out ____men were at Charles I's command.

A. 1,000

B. 2,000

C. 3,000

D. 4,000

17. Which of the following statements is NOT true?

A. Oliver Cromwell became Lord Protector of the Commonwealth of England in 1653 by the Petition of Right.

B. Oliver Cromwell crushed without mercy a rebellion in Ireland.

C. Oliver Cromwell suppressed the Levellers, a group within his own army who advocated total religious and social equality.

D. Oliver Cromwell replaced the Rump with an assembly largely chosen by himself.

18. In 1660 the monarchy was restored and Charles I's son was brought back from ____, where he had fled for safety.

A. Flanders

B. France

C. Holland

D. Germany

19. After the Restoration, Parliament passed a series of severe laws called

____against the Puritans, now known as Conformists.

A. Agreement of People

B. The Petition of Right

C. The Clarendon Code

D. The Act of Supremacy

20. Which of the following statements is NOT true?

A. The Bill of Rights excluded any Roman Catholics from the succession.

B. The Bill of Rights confirmed the principle of parliamentary supremacy.

C. The Bill of Rights guaranteed free speech within both the House of Lords and the House of Commons.

D. The Bill of Rights requested that no taxes should be raised without consent of Parliament.

1.C 2. B 3.A 4.D 5.C 6.A 7.B 8.D 9.D 10.C 11.B 12.A 13. B 14. C 15.D 16.A 17.A 18.B 19.C 20.D

获取方案 OR 点我咨询 点我咨询 - 点我咨询

上一篇:2018年自考《中国秘书史》章节试题:第2章
下一篇:2018年自考英语《英语国家概况》冲刺练习(五)